Xarxes locals

1- Què és una xarxa local?  Es un tipus de xarxa informàtica caracteritzada pel seu caràcter ‘local’ o de curta distància, com ara una casa, una oficina, un hotel, etc.

2- Quines són les tecnologies més emprades en LAN o xarxes locals? Les tecnologies més emprades en les xarxes locals són Ethernet i Wi-fi. Ethernet és el nom d’una tecnologia de xarxes locals (LAN) d’ordinadors basada en l’enviament de trames. Wi-Fi (sovint escrit com Wi-fi, WiFi, Wifi i wifi), acrònim de Wireless Fidelity (Fidelitat sense fils), és una marca per a un conjunt d’estàndards de compatibilitat per a comunicacions per a xarxes locals sense fils (WLAN).

3- Cuan va ser creada la primera xarxa local? Les primeres LAN van ser creades a finals dels anys 1970 i se solien crear línies d’alta velocitat per connectar grans ordinadors centrals a un únic lloc. Molts dels sistemes fiables creats en aquesta època, com Ethernet i ARCNET van ser els més populars.

4- Quins són els components principals de les xarxes locals?

 • Estació de treball: els ordinadors que prenen el paper d’estacions de treball aprofiten o tenen a la seva disposició els recursos que oferix la xarxa així com els serveis que proporcionen els Servidors als quals poden accedir. Gateways o passarel·les: és un maquinari i programari que permet les comunicacions entre la xarxa local i grans ordinadors (mainframes
 • Anuncios

  Responder

  Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

  Logo de WordPress.com

  Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

  Google+ photo

  Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión /  Cambiar )

  Imagen de Twitter

  Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

  Foto de Facebook

  Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

  w

  Conectando a %s

  A %d blogueros les gusta esto: